Logo da.sciencebiweekly.com

Kan katte spise bacon?

Indholdsfortegnelse:

Kan katte spise bacon?
Kan katte spise bacon?

Olivia Hoover | Editor | E-mail

Video: Kan katte spise bacon?

Video: Kan katte spise bacon?
Video: Hvorfor din kat pludselig napper og hvad du kan gøre ved det 2024, April
Anonim
kredit: VeselovaElena / iStock / GettyImages
kredit: VeselovaElena / iStock / GettyImages

Det kan være en universel lov, at bacon er den største fødevare hele tiden. Fra duften til smagen til crunchen kan der ikke være en mere perfekt mad. Denne salte behandler sætter et smil på mange menneskelige ansigter ved frokosttid (eller nogen tid virkelig), og det er en god lejlighedsvis behandling. Er bacon sikkert for vores furrige venner? Kan vi dele bacon med vores killinger, for eksempel? Lad os krydse vores fingre og håber vores katte kan forkæle sig med os. Og hvis ikke, er det okay, mere bacon til os!

Så hvad er dommen?

Trommerulle, tak! Dommen er Ja. Det er sikkert sikkert for katte at spise bacon; Bacon bør dog kun gives som en undertiden behandler. Som obligatoriske kødædende har katte brug for kød i deres kost og den sarte og salte appel af bacon er sikker på at vende deres hoveder og glæde deres smagsløg. Et lille stykke kogt bacon vil ikke skade din kat og er bare fint som en lejlighedsvis behandling. Bacon anbefales dog ikke som en daglig behandling til katte.

MEOW: Hvad kan katte lide at spise?

Hvad er bekymringen med katte, der spiser bacon?

Ligesom mennesker er den største bekymring for bacon til katte den meget store mængde salt. Et lille stykke kogt bacon indeholder ca. 137,4 milligram natrium, hvilket er tæt på ti gange mere end det daglige anbefalede natriumindtag for katte! Sundt mærke kattefoder giver alt natriumindhold en kat behov, og ekstra natrium er aldrig nødvendigt i en kattens kost. Ekstra natrium kan faktisk være en skade. For meget salt kan føre til:

  • Højt blodtryk
  • Fedme
  • Dehydrering
  • Saltforgiftning
  • Tilstoppede blodkar

Sammen med saltet er bacon ekstremt fedtet. Fra svinens mave (eller på siden og bagsiden) er bacon helt dækket af fedt og tilberedt ofte uden at alt fedtet bliver trimmet. Dette fedt er vildt usundt, især for en krop så lille som en kat. Selv kalkunbacon, der betragtes som et sundere alternativ til svinekød bacon, indeholder højt fedt og natriumindhold, der kan skade din kitty's sundhed. For meget fedt i din kats kost kan føre til fordøjelsesproblemer, fedme og andre mere alvorlige sundhedsproblemer.

kredit: meowy_meowments
kredit: meowy_meowments

Hvad med rå bacon?

Før du fodrer din kat med nogen form for rå kød, skal du altid rådføre dig med din dyrlæge. Rå bacon kan være fint for din kat, hvis kødet er virkelig rå og ikke helbredt. Kødet skal også være frisk. Sørg for at tage de nødvendige forholdsregler med fodring af rå kød som at sørge for, at din kniv, skærebræt og din katteskål er rene.

Konklusion

Fuldt kogte bite-sized stykker bacon er passende til en lejlighedsvis kitty behandler. Foder ikke din kattebacon dagligt! Rå bacon kan også være i orden for din kat under rådgivning og vejledning fra en dyrlæge. Store mængder bacon skal undgås på grund af kødets høje salt- og fedtindhold. For meget salt eller fedt kan føre til tilstoppede arterier, fedme, højt blodtryk og endda saltforgiftning. Katte har det bedre at holde sig til deres købmands kattemad, men en lille bid bacon her og der burde være fint. Så gå videre, del kærligheden!

Lær mere om andre menneskelige fødevarer, din kat skal eller burde ikke spise. Er hvidløg sikker? Hvad med skinke? Og glem ikke brødet!

Anbefalede: