Logo da.sciencebiweekly.com

Fakta om Orange Tabby Katte

Indholdsfortegnelse:

Fakta om Orange Tabby Katte
Fakta om Orange Tabby Katte

Olivia Hoover | Editor | E-mail

Video: Fakta om Orange Tabby Katte

Video: Fakta om Orange Tabby Katte
Video: Gode råd til en god nytårsaften og jul for din hund og kat 2024, April
Anonim

Hvis du er på jagt efter orange tabby cat fakta, skal du fokusere på hans udseende, snarere end personlighed. Personlighed varierer fra kat til kat, der har lidt at gøre med kappemønster eller farve. En interessant orange tabby kat kendsgerning er, at de fleste af disse fyre er fyre - cirka 80 procent af orange tabby katte er mandlige.

Chancerne er, hvis det er farven orange, er det en dreng. kredit: Robert Ranson / Hemera / Getty Images
Chancerne er, hvis det er farven orange, er det en dreng. kredit: Robert Ranson / Hemera / Getty Images

Berømte Gingers

Ginger, marmelade, marmie - alle er beskrivelser for en af de klassiske tabby cat farver, den orange tabby. Denne populære kat har et ry for at være en kærlig, engagerende kat, måske fordi han har været så velrepræsenteret i populærkulturen. Måske var den mest kendte oransje tabbykat "Morris", kattens madmaskot, selv om "Garfield", den cartoon orange tabby kan give Morris noget seriøst konkurrence. Andre berømte orange tabby-katte inkluderer "Orangey" fra filmen "Breakfast at Tiffany's" og "Orion", den galaksebærende kat fra "Men in Black."

Farve Orange - eller Rød

Cat Fanciers 'Association navngiver ikke farven "orange" i sine racerestandarder. For eksempel kan en amerikansk korthårskatte se orange ud, men Cat Fanciers 'Association racerstandarden siger, at han skal have markeringer, der er "dybe, røde røde". Katten er ikke rød som et stopskilt eller en kirsebær, men han er rød i overensstemmelse med foreningens standarder, selv om hans farve måske ser mere ud som en mørk, levende orange eller en lys orange sherbet.

Makrel og klassiske tabbykatte

Der er fire grundlæggende tabby mønstre: krydset makrel, klassisk og fik øje på, hver med radspecifikke variationer. Den klassiske og makrel tabby er de mest almindelige typer. Makrillens tabby sport tynde lodrette striber ligner fiskbener, der kan bryde ind i pletter eller barer. Det klassiske mønster viser brede bånd, hvirvler og spiraler af mørk farve på en lys baggrund. I tilfælde af en orange tabby bliver der en mørkere orange på en bleg baggrund, som f.eks. En creme eller lys orange. Der er flere makrel-mønstrede tabbies end klassiske mønstre, men det klassiske mønster er populært på grund af dets slående hvirvler og hvirvler. Begge disse mønstre markerer deres katte med "M" på panden.

Makrel og klassisk tabby mønster er fælles for en lang række racer. Den amerikanske shorthair, American wirehair, Cornish rex, LaPerm, japansk bobtail, American bobtail og Maine coon er en prøve af de orange tabby katte til rådighed, selvom deres racer standarder refererer til dem som røde tabby katte.

Ticked and Spotted Tabby Cats

Tabby mønsteret er ikke nødvendigvis alle striber og hvirvler. Ticked katte er også tabbies, selvom du måske ikke bemærker et tabby mønster på disse katte. Abyssinian, Somali og Singapura, samt korsede katte, har dette gen, som maskerer de andre tabbymønstre. Enhver stribning er begrænset til ben, ansigt og hale - hvis det overhovedet viser sig. Disse katte viser et agouti mønster for en krydset effekt. Abessinerne og somalierne kan komme i rødt, i henhold til Cat Fanciers 'Association racerstandarder, selv om de har en pulserende coppery farvet frakke, der ikke ligner en standard klassisk tabby.

Spotted tabbies har et andet modifikationsgen, der bliver striber til pletter. Den britiske shorthair og den amerikanske shorthair er to rød - eller orange plettet tabby katte. Ocicat er en anden plettet tabby, men i stedet for at finde farven rød i sin rastestandard, vil han blive opført som kanel.

Anbefalede: